Målservice på de bästa matcherna

Nu säkrar vi EM-platsen med en vinst mot Rumänien

Fram med popcornen – nu ska det avgöras!

På fredag är det dags för bortamatch mot Rumänien i EM-kvalet. Och det här är en rysare. Frankenstein, Lammen tystnar och Vilse i Pannkakan är ingenting mot den här nagelbitaren. För här är det mycket som står på spel i en klassisk så kallad sexpoängsmatch.

🔥Spela på matchen hos ComeOn – 400 kr i bonus plus en Sverige-halsduk!🔥

Det ser bra ut för Sverige

Det var ju så nära en skrällseger för Sverige, senast mot Spanien. Men så kom kvitteringen – på övertid. Trots det behöver våra blågula hjältar snubbla flera gånger om det inte ska bli en EM-plats. Och bortamötet mot Rumänien på fredan är en nyckelmatch.

En vinst mot Rumänien innebär att andraplatsen i gruppen är säkrad. Då kan inte Rumänien och definitivt inte Norge smita förbi oss på upploppet. Skulle vi spela oavgjort så räcker även det en bra bit på vägen – för i sista omgången (på måndag) möter Sverige Färöarna, och allt annat än en storvinst där vore konstigt. Samtidigt tar Rumänien sig an EM-klara Spanien, vilket är en helt annan femma.

Det som kan vara lite läskigt inför sista omgången är om Sverige skulle förlora mot Rumänien. Svenskarna kommer att slå Färöarna, och det betyder att Rumänien måste ta minst 1 poäng. Då hamnar man på 18 poäng, precis som Sverige. Och då måste man plocka fram kulramar, räknestickor och annat för att skilja lagen åt.

Först gäller inbördes möten. Sverige har 2-1 från förra matchen, vilket betyder att Rumänien slinker förbi om mat får 1-0 hemma. Därför är ett enda mål från Sverige oerhört betydelsefullt. Säg att det blir 2-1. Då räknar man först inbördes målskillnad, och där är det jämnt inför de två sista omgångarna – Sverige har 18-9 medan Rumänien står på 17-8. Där kan det vara viktigt att det är just Färöarna i sista matchen – och Spanien för Rumänien. Vid samma målskillnad börjar man räkna antal gjorda mål, och så vidare, ända ner till punkt 12, där UEFA-rankingen avgör. Och skulle Sverige mot alla odds missa slutspelet väntar playoff i mars nästa år.

Men så långt kommer det inte att gå. Sverige spelar som bäst under press, och vi tror på svensk seger och därmed är vidare diskussioner överflödiga.

🔥Sätt in 100 kr och få 500 kr att spela för, plus en Sverige-halsduk!🔥

Vad säger oddsen?

Sverige är knapp favorit, när vi besöker ComeOn för att ta oss en titt. Svensk vinst ger 2,45 gånger pengarna medan oddset på Rumänien är 2,85. För den som vill gå lite djupare än vinnarspel hittar vi ett riktigt bra odds – 41 gånger pengarna på att Pierre Bengtsson gör matchens första mål. Och det kan han väl få göra? Hoppas du på många mål, så spela på 4-3 till Sverige – det ger dig 84,25 gånger insatsen.

Men så många mål tror inte vår expert på. Vi tror på 3-1 till Sverige.

Spela på matchen hos ComeOn: så här gör du:

    1. Gå till ComeOn och logga in (eller skapa ett konto).
    2. Sätt in 100 kronor och få 400 kr extra att spela för. Dessutom får du en Sverige-halsduk
    3. Gå till Oddsavdelningen
    4. Klicka på Fotboll>fredan 15 november
    5. Lägg dina spel

Vi ses framför tv:n klockan kvart i nio på fredag kväll!

+18 | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se