Målservice på de bästa matcherna

Klart för drabbning: Sverige – Finland i Channel One Cup

Säsongens andra turnering (av fyra) i Euro Hockey Tour är igång. Sveriges Tre Kronor låg sist i tabellen efter 3 förluster i Karjala Cup. Men inledningen av Channel One Cup – tidigare Izvestija-turneringen – var det sannerligen inget fel på.

Det blev fjärde gången gillt för nye förbundskaptenen Johan Garpenlöv. I turneringens första match besegrades Ryssland, som ställde det absolut bästa laget man kunde på isen. Men stundtals var de helt utspelade av svenskarna, som ledde med 3-0 i början på 2:a perioden. Matchen slutade 3-4 till Sverige, efter ett formidabelt målvaktsspel av Lars Johansson, som räddade 43(!) skott. Kanske berodde det på att han spelade i sin hemmaarena – guldhjälten från Frölunda 2016 spelar nämligen i CSKA numera.

I P4:s sportsändning menade reportern att han aldrig hade sett en målvakt spela bättre än vad Johansson gjorde mot ryssarna – månne säkrade han en tröja till kommande VM?

🔥Betta hos Casinostugan – upp till 1 000 kr i bonus🔥

Sverige möter Finland i andra omgången

I morgon lördag är det så dags för klassikern. När Sverige och Finland möts brukar det i regel gnistra till lite extra i prestige-nerverna. I första rundan fick Lejonen på tafsen av Tjeckien, som vann med 4-3 efter förlängning. Tabellen efter första omgången i helgens turnering ser därmed ut så här:

Så räkna med ett revanschsuget Finland i andra omgången! Vi möter ett lag som slog ut Sverige i kvarten i senaste VM, och via Ryssland och Kanada gick Finland sedan och vann guldet. Så visst kommer även Tre Kronor med revansch i blicken.

🔥Spela på matchen hos Hajper – nya kunder delar på 1 miljon kronor (200 kr i julklapp)🔥

Det är alltid lite av ett lotteri att betta på matcher mellan dessa båda lag. De har mötts oräkneliga gånger och det är ofta mycket intensiva och jämna matcher. Och om vi tittar på oddsen inför matchen är det inte mycket som skiljer lagen åt. Hos t.ex. ComeOn står Tre Kronor i 2,30 gånger pengarna, medan Finlands segerodds är 2,55

Får Garpenlöv sin andra seger?

Sverige är alltså knapp favorit hos vadhållarna. Och så som Sverige spelade mot ryssarna ser vi inte att man ska kunna torska mot våra grannar i öster. Låt oss alltså sticka ut hakan en aning och gissa på att den blir en svensk vinst med 4-2. Spelar du på det resultatet får du 19,25 i odds. Skulle det rasa in mål för båda lagen hamnar oddsen upp emot 100-strecket om endera laget vinner med 6-5.

Betta på Sverige – Finland hos ComeOn – så här gör du:

  1. Gå till ComeOn och logga in (eller skapa ett konto).
  2. Sätt in 100 kronor och få 500 kr att spela för – och 1 kg julgodis
  3. Klicka på Odds > Hockey och leta upp Euro Tour
  4. Lägg dina spel

+18 | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se