Målservice på de bästa matcherna

Derbydags: IFK Göteborg möter Häcken

De två lagen har en del gemensamt. Båda spelar i samma liga, och har sin hemmaarena i samma stad. Dessutom har de lika många poäng och jagar topp 3-placering i Allsvenskan. Vi pratar så klart om ”Bästkustens” stoltheter Göteborg och Häcken. På söndag möts de en mycket viktig match.

Allsvenskans upplösning närmar sig med stormsteg. Och efter 25 spelade omgångar har Djurgården en till synes säker position i toppen, med sina 56 poäng. Därefter följer AIK, Malmö och Hammarby med 52, 50 respektive 50 poäng. Några poäng där bakom hittar vi Häcken och IFK, båda på 44 poäng.

🔥 Sveriges bästa odds på Unibet – lägg ditt bet tillsammans med en 500% bonus! 🔥

Inbördes statistik

Lagen har mötts sex gånger sedan september 2016. BK Häcken har vunnit två gånger, IFK har två segrar – och två av matcherna har slutat oavgjort. Det är alltså jämt så det förslår mellan de båda. Det är också nästan identiskt om vi tittar på dagsform – Häcken har tre segrar, en oavgjord och tre förluster på de sex senaste omgångarna i Allsvenskan. Göteborgs motsvarande statistik är fyra vunna och två förlorade. Senast var det en uddamålsförlust mot AIK, där det kom att snackas mycket om domarna efter matchen. Blåvitts tränare var mycket kritisk, och menade att det finns ett mönster i att ”alla” domslut går emot Göteborg. Han menade att AIK får en billig straff, medan Göteborg inte fick något alls när Hosam blir fälld i straffområden.

I matchen borta mot AIK spelade Änglarna riktigt bra. Nu hjälpte inte detta, utan man fick åka hem med en förlust i bagaget. Sebastian Larsson gjorde matchens enda mål, och både Vibe och Söder i IFK missade öppna lägen.

Häckens senaste drabbning med Elfsborg hemma på Bravida Arena slutade med förlust 1-2, i en tuff match med massor av chanser för Häcken att kvittera mot slutet.

Det verkar alltså som att båda lagen är i mycket bra form trots förlusterna, och söndagens match är onekligen mycket svårtippad.

Så hur ska man skilja dessa båda lagen åt och komma med ett genomtänkt bet?

💎 500% Välkomstbonus och Boostade odds hos Unibet 💎

Vad säger oddsen?

Bäst betalt får du om det blir oavgjort på söndag. Oddset på kryss är i dagsläget 3.25. I övrigt så är det snarlika odds på resultaten – Om IFK vinner ger det 2.50, medan en bortavinst för Häcken ger 2.75 gånger insatsen.

Ingen större hjälp av de oddsen alltså.

Trots allt kanske det är en liten övervikt för IFK Göteborg här. Efter en stark insats i Stockholm senast, som ändå slutade med förlust, så är man garanterat revanschsugna – och de som får betala för det blir Häcken. Oavsett hur det går i matchen kan vi förvänta oss ett par spännande timmar på söndag, i denna så viktiga sexpoängsmatch.

Unibet ger 500% bonus och boostar oddsen!

Unibet kör en liten specialare till helgen, där man boostar oddsen, och därmed siktar på att erbjuda Sveriges högsta odds på matchen. Så håll ögonen öppna – på söndag klockan 10.00 släpper man dessa odds, och vi kan knappt bärga oss.

Så här gör du för att lägga dina satsningar:

  1. Gå till Unibet och skapa ett konto (eller logga in)
  2. Ny kund? Hämta en bonus på upp till 500% upp till 500 kronor
  3. Gå till oddsavdelningen och klicka på fotboll
  4. Lägg dina bets

Lycka till på söndag, och ännu en gång: missa inte de förhöjda oddsen hos Unibet!